top of page

BASINDA

haberturk.foto.jpg

HABERTURK RÖPORTAJI

Güneş Ulus, Eline Snel’in geliştirdiği çocuklar için farkındalık yönteminin Türkiye’deki uygulayıcılarından biri. Kendisiyle buluşup çocukların daha huzurlu olmasını, daha uzun süre odaklanabilmesini ve karşısındaki insanı daha iyi anlayabilmesini sağlayan yöntemi konuştuk...

IMG_4690.JPG

PARENTS DERGİSİ RÖPORTAJI

ANNELİK UZUN BIR YOLCULUKTUR... ‘Anneliği Like Et-Bir Annenin Farkındalık Notları’ kitabının yazarı Güneş Ulus. Anneliğin uzun bir yolculuk olduğuna inanıyor ve anneliğe dair tüm notlarını kişisel bloğunda paylaşıyor.

IMG_5371.JPG

NTV RADYO
MASAL BU YA PROGRAMI

'Anneliği Like Et - Bir Annenin Farkındalık Notları' kitabı yazarı Güneş Ulus, Judith Liberman tarafından hazırlanan 'Masal Bu Ya' programına konuk olmuştur. Linkte tıklayarak programı dinleyebilirsiniz.

GunesAnne7.jpeg

BLOGCUANNE RÖPORTAJ

İki kızım var; Nisan yedi, Cemre ise beş buçuk yaşında. Gunesanne.com blogunun yazarıyım, aynı zamanda aktif olarak çalışma hayatı içindeyim. İki çocuklu hayata uyumlanmaya ve çocuklarından öğrenmeye çalışan, onlarla birlikte büyüyen bir anneyim.

mindfulness anneler için

LOKUM ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Kitabın ilk olarak benim için adı 'Çocuklar İyi Peki Ya Sen' idi. Bu kitap anlatmak istediğim pek çok duyguyu bu başlık altında topluyordu.
Diğer yandan annelik çok keyifli bir masal gibi anlatılsa da aslında çok meşakkatli bir zanaat, zanaat diyorum çünkü bence gerçekten öyle, 7-24 sonu bucağı olmayan ve hiç bitmeyen. Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşıyoruz ve bununla birlikte bazen kendi engellerimizi de kendimiz yaratıyoruz. Bu kitap annelere günlük hayatlarını kolaylaştırmaları için minik öneriler veriyor. Bahsettiğin üzere, özellikle kitabın son bölümündeki dijital detoks yer alıyor, çocuklara televizyon diyetinden önce yetişkinleri bir sosyal medya diyetine davet ediyorum.

IMG_4691.JPG

ZEHRA NEHAR BLOG

Modası bir gün geçer mi bilmiyorum ama şu sıralar muhtelif ebeveynlik ekollerinden biri olan doğal ebeveynlik revaçta. Doğal ebeveynlik kısaca çocuğun ve ailenin beklentilerini ve ihtiyaçlarını izleyerek herkesin kendisine göre bir düzen oluşturduğu annelik-babalık etme tarzı. 

“Çoğu zaman kendimi ahtapot gibi hissediyorum; yapılması gereken işler, akşama ne yiyeceğiz, çocukların ihtiyaçları, evin alışverişi, hepsine yetişmem gerekiyor. Tüm diğer ihtiyaçların peşinde koşarken, durmaya ve sadece ona bakmaya vaktim kalmıyor.” (sf.51)

bottom of page