Çocuklar güveni, korunmayı, önemsenmeyi, değerli olmayı ebeveynleriyle ilişki içerisinde deneyimlemeye ihtiyaç duyarlar.
Çocuklar yeterince iyidirler.
Aynı ebeveynlerin de
yeterince iyi olduğu gibi.
Bazen birlikte bunu yeniden
hatırlamaya ve hatırlatmaya
ihtiyaç duyarız.
Ebeveynin Yolculuğu
-
‘’Davranışlarımın nedenlerini anlayamıyorum’’
-
‘’Çoğu zaman tepkisel davranıyorum ve sonra pişman oluyorum’’
-
‘’Kendimi sakinleştiremediğim için çocuğumu nasıl yatıştıracağımı bilmiyorum’’
-
‘’Çocuğumun davranışlarını anlamlandıramıyorum’’
‘’Ebeveynin Yolculuğu’’nda yukarıdaki sorulara birlikte yanıtlar arayacağız.
Ebeveynin Yolculuğu, beş buluşma ve hafta içi pratiklerini içeren bir ebeveyn çemberidir. Modüller, sinir sistemi bilgisi, somatik egzersizler, polivagal teori, meditasyon deneyimi, kişilerarası nörobiyoloji, bağlanma teorisi ve nörobilim araştırmaları ile zenginleştirilmiştir. Farkındalık, öz şefkat pratikleri, içsel çocuk, kendine ebeveynlik yapabilme pratiklerini içerir.
Tüm bu bilgiler ışığında aile ortamında güven duygusunu bedenselleştirmek için çalışacağız. Yoğun bireysel iç çalışma içeren program, toplam 10 saat sürecek olan beş buluşmayı içerir. Katılımcılarla her hafta farklı pratikler paylaşılır.
Tarihler: 9, 16, 23, 30 Temmuz ve 6 Ağustos 2024
Saat: 21.00-23.00- Online
Kayıt için aşağıdaki kırmızı butonu kullanabilirsiniz.
Sadece bu haftaya özel olarak ilk dersi kayıttan izleyip, kalan derslere canlı katılım gösterebilirsiniz.
1750+KDV
MODÜLLER
1.Kendi hikayemizin ebeveynliğimize
yansımalarını keşfetmek
‘’Kendi hikayemiz’’de içimizdeki çocuğa ve bağlanma hikayelerimize doğru bir yolculuğa çıkacağız. Çoğunlukla kişiliğimizin oturduğunu ve artık çok da değişemeyeceğimizi düşünürüz. Bu yüzden de değişebileceğimize inancımız zayıftır. İçimizden çocuğumuza çıkan otomatik tepkilerden rahatsız olsak da onları nasıl değiştireceğimizi bilemeyiz. Çocukluğumuzda ihtiyaçlarımız bakım verenlerimiz tarafından yeterince karşılanmamış olabilir. Bugün artık bir yetişkiniz ve kendi içimizdeki çocuğa ebeveynlik yapabiliriz.
2.Oyun ile bağ kurmak
Oyunla ilgili öncelikle kendi ilişkimizi keşfe çıkacağız, sonra oyun oynamanın önündeki engelleri konuşacağız.
Çocuğumuzla/bebeğimizle bağ kurmak için en değerli yollardan biri oyun ve oyunculuk. Oyuna özellikle ilişki ve bağ kurma anlamında nasıl yaklaşabiliriz, hangi oyunlar aramızdaki bağı geliştirir. Oyun oynamamızın önündeki engeller neler birlikte konuşacağız.
3.Sinir sistemimizle arkadaş olmak
‘Her davranış yaşamsal bir uyumlanma tepkisidir’ Stephen Porges’un Polivagal merceği ile ebeveynliğe bakacağız.
Pek çok duygu, davranış ve düşüncenin altında fizyolojimizde olan değişimler yatıyor. Evrimsel olarak sinir sistemimiz nasıl şekillendi, bugün hangi ipuçlarını çocuklarımız ve biz tehdit olarak algılıyoruz. Sosyal ilişkilenme sistemimizi nasıl devreye alabiliriz konusunu pratiklerle keşfedeceğiz.
4.Ebeveynin öz düzenlemesi
‘’İhtiyaçlarımız neler, farkında mıyız? Nasıl fark edebiliriz? Geçmişte almadığımız ebeveynliği bugün kendimize nasıl sunabiliriz?’’ sorularına yanıt arayacağız.
Öz bakım, mindfulness, öz şefkat pratikleri, bedensel uygulamalar ile kendi duygu düzenlememizi nasıl destekleyebiliriz konusunu hem kavramsal hem de pratiklerle ele alacağız.
5.Çocukların öz düzenlemesine
nasıl destek olabiliriz?
Sınırlar, tamamlanma enerjisi, güven çemberi, sağlıklı
onarım yapabilme konularını ele alacağız.
Çocuğumuz bir öfke krizi yaşarken onun fizyolojisinde neler olur, bizim fizyolojimizde neler olur, onu nasıl sakinleştirebiliriz, içimizdeki sakinliği nasıl koruyabiliriz, onarım için bağ kurucu araçlar neler olabilir konularını ele alacağız.
Program tarihleri:
9, 16, 23, 30 Temmuz ve 6 Ağustos 2024,
21.00-23.00 / Online
Webinarlar Zoom Platformu üzerinden canlı yayın olarak gerçekleştirilmektedir.
Program kayıtlarına, program bitiminden sonraki üç ay süresince erişim sağlanmaktadır. Sadece bu haftaya özel olarak ilk dersi kayıttan izleyip, kalan derslere canlı katılım gösterebilirsiniz.
Sorularınız için:
farkindalikcemberi@gmail.com adresine yazabilirsiniz.