top of page

Çocuklar güveni, korunmayı, önemsenmeyi, değerli olmayı ebeveynleriyle ilişki içerisinde deneyimlemeye ihtiyaç duyarlar.

​

Çocuklar yeterince iyidirler.

Aynı ebeveynlerin de

yeterince iyi olduğu gibi.

​

Bazen birlikte bunu yeniden

hatırlamaya ve hatırlatmaya

ihtiyaç duyarız.

Ebeveynin YolculuÄŸu
 

​

  • ‘’Davranışlarımın nedenlerini anlayamıyorum’’

  • ‘’ÇoÄŸu zaman tepkisel davranıyorum ve sonra piÅŸman oluyorum’’

  • ‘’Kendimi sakinleÅŸtiremediÄŸim için çocuÄŸumu nasıl yatıştıracağımı bilmiyorum’’

  • ‘’ÇocuÄŸumun davranışlarını anlamlandıramıyorum’’

 

‘’Ebeveynin YolculuÄŸu’’nda yukarıdaki sorulara birlikte yanıtlar arayacağız. 

 

Ebeveynin YolculuÄŸu, beÅŸ buluÅŸma ve hafta içi pratiklerini içeren bir ebeveyn çemberidir. Modüller, sinir sistemi bilgisi, somatik egzersizler, polivagal teori, meditasyon deneyimi, kiÅŸilerarası nörobiyoloji, baÄŸlanma teorisi ve nörobilim araÅŸtırmaları ile zenginleÅŸtirilmiÅŸtir. Farkındalık, öz ÅŸefkat pratikleri, içsel çocuk, kendine ebeveynlik yapabilme pratiklerini içerir.

 

Tüm bu bilgiler ışığında aile ortamında güven duygusunu bedenselleÅŸtirmek için çalışacağız. YoÄŸun bireysel iç çalışma içeren program, toplam 7,5 saat sürecek olan beÅŸ buluşmayı içerir. Katılımcılarla her hafta farklı pratikler paylaşılır.

​

Tarihler: 21-24-28 Mayıs, 4-11 Haziran 2024

Saat: 21.00-22.30

Online

​

Kayıt için aÅŸağıdaki kırmızı butonu kullanabilirsiniz.  

1750+KDV

​

jenerik.JPG

MODÜLLER

1.Kendi hikayemizin ebeveynliÄŸimize

yansımalarını keşfetmek

‘’Kendi hikayemiz’’de içimizdeki çocuÄŸa ve baÄŸlanma hikayelerimize doÄŸru bir yolculuÄŸa çıkacağız. ÇoÄŸunlukla kiÅŸiliÄŸimizin oturduÄŸunu ve artık çok da deÄŸiÅŸemeyeceÄŸimizi düÅŸünürüz. Bu yüzden de deÄŸiÅŸebileceÄŸimize inancımız zayıftır. Ä°çimizden çocuÄŸumuza çıkan otomatik tepkilerden rahatsız olsak da onları nasıl deÄŸiÅŸtireceÄŸimizi bilemeyiz. ÇocukluÄŸumuzda ihtiyaçlarımız bakım verenlerimiz tarafından yeterince karşılanmamış olabilir. Bugün artık bir yetiÅŸkiniz ve kendi içimizdeki çocuÄŸa ebeveynlik yapabiliriz.

kendihikayemiz2.jpg
oyun.jpg

2.Oyun ile baÄŸ kurmak

Oyunla ilgili öncelikle kendi iliÅŸkimizi keÅŸfe çıkacağız, sonra oyun oynamanın önündeki engelleri konuÅŸacağız.

​

ÇocuÄŸumuzla/bebeÄŸimizle baÄŸ kurmak için en deÄŸerli yollardan biri oyun ve oyunculuk. Oyuna özellikle iliÅŸki ve baÄŸ kurma anlamında nasıl yaklaÅŸabiliriz, hangi oyunlar aramızdaki bağı geliÅŸtirir. Oyun oynamamızın önündeki engeller neler birlikte konuÅŸacağız.

3.Sinir sistemimizle arkadaÅŸ olmak

‘Her davranış yaÅŸamsal bir uyumlanma tepkisidir’ Stephen Porges’un Polivagal merceÄŸi ile ebeveynliÄŸe bakacağız.

​

Pek çok duygu, davranış ve düÅŸüncenin altında fizyolojimizde olan deÄŸiÅŸimler yatıyor. Evrimsel olarak sinir sistemimiz nasıl ÅŸekillendi, bugün hangi ipuçlarını çocuklarımız ve biz tehdit olarak algılıyoruz. Sosyal iliÅŸkilenme sistemimizi nasıl devreye alabiliriz konusunu pratiklerle keÅŸfedeceÄŸiz.

sinirsistemidost1.jpg
ebeveyninozduzenlemesi.jpg

4.Ebeveynin öz düzenlemesi

‘’Ä°htiyaçlarımız neler, farkında mıyız? Nasıl fark edebiliriz? GeçmiÅŸte almadığımız ebeveynliÄŸi bugün kendimize nasıl sunabiliriz?’’ sorularına yanıt arayacağız.

​

Öz bakım, mindfulness, öz ÅŸefkat pratikleri, bedensel uygulamalar ile kendi duygu düzenlememizi nasıl destekleyebiliriz konusunu hem kavramsal hem de pratiklerle ele alacağız.

5.Çocukların öz düzenlemesine

nasıl destek olabiliriz?

Sınırlar, tamamlanma enerjisi, güven çemberi, saÄŸlıklı

onarım yapabilme konularını ele alacağız.

​

ÇocuÄŸumuz bir öfke krizi yaÅŸarken onun fizyolojisinde neler olur, bizim fizyolojimizde neler olur, onu nasıl sakinleÅŸtirebiliriz, içimizdeki sakinliÄŸi nasıl koruyabiliriz, onarım için baÄŸ kurucu araçlar neler olabilir konularını ele alacağız.

cocukicinozduzenleme2.JPG
​
Program tarihleri:

21-24-28 Mayıs, 4-11 Haziran 2024, 21.00-22.30

Webinarlar Zoom Platformu üzerinden canlı yayın olarak gerçekleÅŸtirilmektedir. 

​

Program kayıtlarına, program bitiminden sonraki üç ay süresince eriÅŸim saÄŸlanmaktadır. 

​

​

Sorularınız için:

farkindalikcemberi@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

​

​

​

​

Japanese Calendar

KATILIMCI YORUMLARI

“OlaÄŸanüstü koÅŸullardan geçiyor ve ebeveynliÄŸinde de zorlanıyorsun deÄŸil mi? Zaten doÄŸası gereÄŸi zorlayan, kendi çocukluÄŸunla yüzleÅŸmeni gerektiren, yasını tutamadıklarına odaklanman ve hayatındaki hareketi, hareketsizliÄŸi ve güvenli alanlarını bilinç düzeyine çıkarıp kabul edip yoluna ÅŸefkat ile devam etmeni gerektiren bir süreç ebeveynin yolculuÄŸu. Ä°ÅŸte tam da bu noktada farkına varabilmek, durup süreci paylaÅŸabilmek ve en önemlisi yolculuÄŸuna ÅŸefkatle sahip çıkabilmeni saÄŸlayacak donanımı veriyor sana deÄŸerli GüneÅŸ Hanım.
Yalnız deÄŸilsin ve hiçbir zaman sevgi ve ÅŸefkat için geç deÄŸil! ÇocukluÄŸuna, çocuklarına, duyguların düzenlemesine iliÅŸkin ihtiyaçlarına ve varlığın mevcudiyetine sahip çıkabilmek için birçok pratikle onarıma baÅŸlamaya ya da zaten farkındalık noktasına eriÅŸtiÄŸin ebeveynliÄŸinde yolculuÄŸuna daha konforlu devam etmeye hazırsan sen de çembere katılmasın. Tadı damakta kalan, pratiklerinle seni güçlendirecek programı, her ebeveynin kendisine özellikle belirsizliÄŸin hakim olduÄŸu ÅŸu dönemde sunabileceÄŸi anlamlı bir hediye olarak düÅŸünüyorum. TeÅŸekkürler GüneÅŸ Hanım, rahatlatan ses tonunuz, gülen yüzünüz ve sabırla her soruyu cevaplayarak yolculuÄŸumuza eÅŸlik ettiÄŸiniz için."

KÜBRA

bottom of page