Yeni Program:
Güvende Hissetmek
Davranışlarımız hakkında farkındalığımız arttığında tepkilerimizden daha az utanırız.
YENİ: Güvende Hissetmek
Otomatik tepkilerimizi tanımak, tepkilerin geldiğini
fark etmek ve tepkilerle arkadaş olmak.
-
İç huzuru hissetmek sizin için güç mü?
-
Yerinizde duramaz mısınız ya da harekete geçmek için enerji bulmakta zorlanıyor musunuz?
-
Sürekli çaba hali içerisinde misiniz?
-
Herkesi memnun etmeniz gerektiğine mi inanıyorsunuz?
-
Hızlı tetikleniyor, ani tepkiler veriyor ve sonrasında pişman mı oluyorsunuz?
Yaşamın ilk yılları çocuklar için güvenliğin ve emniyette hissetme duygusunun temellerinin atıldığı önemli bir dönemdir. Bedensel olarak hissettiğimiz ya da eksik kalan bu duygular ve beden hafızamız aracılığıyla dış dünyayı içeriye alırız.
İçselleştirdiğimiz dış dünya; hayata bakış açımızı, ilişkileri algılama biçimimizi ve yaşamdaki pek çok davranışımızı açıklar niteliktedir. Nöral yollarımız günbegün bu şekilde inşa olur.
Erken çocuklukta aşırı kaygılı, kontrolcü ya da ihmalkar ebeveynlere sahip olan çocuklar, yetişkin yaşamlarında sağlıklı ilişkiler kurmak için ihtiyaç duydukları temel güvenlik, sakinleşme ve emniyette hissetme becerilerini öğrenme fırsatını kaçırabilirler.
Zorlu bir çocukluk geçirmiş olabilirsiniz, zamanında edinmemiz gereken becerileri ihtiyaç duyduğunuz zamanlar yaşamınıza alamamış olabilirsiniz. Örneğin; ebeveynleriniz duygu düzenlemeyi veya birlikte duygu düzenlemeyi, sizi yatıştırmayı size modellememiş olabilir.
Her birimiz kendimizi sakinleştirebilmeyi ebeveynlerimiz tarafından sakinleştirilerek öğreniriz. Sinir sistemimiz anne karnından itibaren erken dönemlerde gelişir. Erken dönemlerde karşılanmayan ihtiyaçlar, iç huzur, iç denge, ilişkiler, kendine güven, kendini sevmek gibi alanlarda bizi olumsuz etkiler.
Güvende Hissetmek webinar serisi ile hedefimiz katılımcıların kendi bedenlerini ve otomatik tepkilerini tanımaları, sinir sistemi işleyişi hakkında bilgi sahibi olmaları ve tetiklendikleri anlarda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi edinmeleridir.
Eğer siz de günlük yaşamda tetiklenmelerle zorlanıyor ve bu konuda ne yapacağınızı bilmiyorsanız Güvende Hissetmek Programı size uygun olabilir.
Güvende Hissetmek webinar serisi ile;
-
Bir tepki vermeden önce tetiklendiğinizi fark etmeyi öğrenebilir,
-
Sinir sisteminiz bir tepki (savaş, kaç, don, alttan al-suyuna git) vermeden önce sisteminizi sakinleştirebilmek için somut öneriler edinebilir,
-
Kendinizi suçlama tuzağından kurtularak; öz şefkat pratikleri ile kendinize destek olabilir,
-
Tetikleyicilerinizle birlikte ve onlara rağmen sevdiklerinizle ve partnerinizle nasıl iletişim kurabileceğiniz konusunda fikirler edinmek, ve çatışma döngülerinden çıkabilmek için kendinize destek olabilirsiniz.
Unutmayın güvende hissetmek ile güvende olduğunuzu düşünmek aynı şey değildir. Güvende hissetmek bilişsel bir deneyim değildir, bedensel bir deneyimdir. Bedende evde yani güvende hissetmek yaşamda her şeyin temelidir.
Güvende Hissetmek Programı İçerikleri:
-
Otomatik tepkilerimiz nasıl oluşur?
-
Duygularımızı düzenleyebilmek ve sakinleşebilmek,
-
Tepkiselliğe dair bir bedensel farkındalık oluşturabilmek,
-
Sağlıklı yanıtlar verebilmek için beceriler oluşturmak,
-
Sinir sistemindeki iyileşme potansiyelini ortaya çıkarabilmek,
-
Kabul ve öz şefkat pratikleri ile kendimize destek olabilmek.
Program Tarihleri:
13, 27 Eylül ve 4 Ekim, 21.00-23.00 / Online
Program 6 saatlik içerikten oluşturmaktadır.
Tüm program kayıtlarına, program bitiminden sonraki üç ay boyunca erişim sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki şimdi kayıt olun butonuna tıklayarak kaydınızı tamamlayabilirsiniz.
1750+KDV
Program tarihleri:
13, 27 Eylül ve 4 Ekim, 21.00-23.00, Online
Program kayıtlarına, program bitiminden sonraki üç ay boyunca erişim sağlayabilirsiniz.
Sorularınız için:
Soru, destek ve izleme talepleriniz için farkindalikcemberi@gmail.com adresine yazabilirsiniz.
1750+KDV