top of page

Ekran Savaşları

Dijital Dünyada Çocuklara SaÄŸlıklı Sınırlar OluÅŸturmak

​​​

​ÇocukluÄŸunuzla ilgili neleri hatırlıyorsunuz? Belki bir sokak arasında arkadaÅŸlarınızla saklambaç oynuyordunuz, belki de  bir aÄŸaç tepesinde meyve topluyordunuz...

 

ÇoÄŸumuz erken çocukluk döneminde sokak ortamında, mahallelerde yetiÅŸtik. Åžimdi ise çocuklarımızı büyük ÅŸehirlerde, dairelerde, daha küçük ailelerde ve çoÄŸu zaman desteksiz büyütme çabası içerisindeyiz. Kısaca yaÅŸadığımız çocuklukla ÅŸu an çocuklarımızın yaÅŸadıkları çocukluk birbirinden oldukça farklı. Dijital dünya ise pek çoÄŸumuzun için oldukça korkutucu. 

​

Teknolojiye karşı yaklaşımımızda kendi çocukluÄŸumuzu referans almamız neredeyse imkansız. Sonradan evimize sınırlı saatlerde, sınırlı içerikle dahil olan televizyonları, pijama cebinde odaya kaçıveren telefonlarla karşılaÅŸtırmamız imkansız. 

​

Bugünün çocukları dijital kanallar, oyunlar, uygulamalar, video içerikler, sosyal medya ve televizyon gibi oldukça geniÅŸ bir dijital menüye sahipler. Bu menü oldukça cazip. Buna ilaveten arkadaÅŸların, okulun, kültürel ve sosyal baÄŸlamın da dijitale olmamız gereken kimliÄŸe dair beklentileri de mevcut. 

​

Kimi çocuklar içeriklerden mahrum kaldıkları için kendilerini geride hissediyor, kimi çocuklar arkadaÅŸları tarafından daha çok paylaÅŸmaya teÅŸvik ediliyor. Ayrıca pandemiden bu yana çocukların yaÅŸamında dijital eÄŸitim ve bir sosyalleÅŸme aracı olarak görüntülü görüÅŸme de yer alıyor. EÄŸitim ve sosyalleÅŸme gibi kavramların dijitalle iç içe geçmesiyle çocukları bu dünyadan mahrum etmek neredeyse imkansız hale geldi.

​

Peki azı karar çoÄŸu zarar dediÄŸimiz dijital dünyada sınırları koymak ve korumak neden bu kadar zorlayıcı? 

​

  • Aslında dijital dünyada sınırlar oluÅŸturmak ile günlük yaÅŸam ve rutinler için sınırlar oluÅŸturmak birbirinden çok farklı deÄŸil. Burada aile olarak kendinizi nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?

  • DiÄŸer yandan çocuklar dijital kullanıma dair referanslarını bizden alıyorlar, kendi dijital alışkanlıklarınız size nasıl hissettiriyor? 

  • Dijital içerikler izlerken yemek yedirmek ya da oturmasını saÄŸlamak ailelere daha  kolay gelebiliyor.

  • Aileler günlük yaÅŸam içerisinde dijital cihazları kimi zaman zorunluluktan çocuk bakıcısı olarak kullanabiliyor ve bunun sonucu olarak yeni bir alışkanlık kazanımı saÄŸlanıyor.

  • Hayat çok hızlı ve çocuklar bazen çok ısrarcı. Aileler çocuklarının göz yaÅŸlarına ya da üzgün olmasına dayanamıyorlar.

​

EÄŸer siz de;

  • Ekran konusunda kendinizi çocuÄŸunuzla bir mücadele içersinde hissediyorsanız,

  • Ekran başından çocuÄŸunuzu kaldırmak için ödül veya ceza gibi uygulamalar kullanıyor ve iÅŸe yaramadığını fark ediyorsanız,

  • ÇocuÄŸunuzun gelecekteki ekran kullanımına dair soru iÅŸaretleriniz varsa Ekran SavaÅŸları Webinarı'nda buluÅŸalım.  

​

Ekran SavaÅŸları-Dijital Dünyada Çocuklara SaÄŸlıklı Sınırlar Webinarında, ekran süresinin önemini, ekran hijyenini, ekran denetim sürecini nasıl yöneteceÄŸimizi, saÄŸlıklı sınırlar koyabilmeyi ve sürdürebilmeyi konuÅŸacağız. 

​

Webinarda aşağıdaki konuları ele alacağız:

 

  • Ödül ve cezasız bir ekran süresi oluÅŸturmak,

  • Ekran süresine dair sınırlar ve bu sınırları sürdürebilmek. 

  • SaÄŸlıklı dijital alışkanlıklar geliÅŸtirebilmek. 

​

Kimler katılabilir? Ekran konusunda çocuÄŸu ile zorlanan tüm ebeveynlere ve uzmanlara yöneliktir. 

​

Program 1,5 saatlik tek oturumdan oluÅŸur. AÅŸağıdaki linkten satın alarak kayıttan izleyebilirsiniz.

​

​

400 TL+ KDV

Gunes-231.jpg
​
Tarih:

Aşağıdaki linkten satın alarak kayıttan izleyebilirsiniz.

Webinar kayıtlarına program bitiminden sonraki 3 ay süresince eriÅŸim saÄŸlayabilirsiniz.

​

Sorularınız için:

farkindalikcemberi@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

​

​

Image by Eric Rothermel
bottom of page