Dikkat ve Hareket Düzenleme Güçlüğü Yaşayan Çocuklarla İletişim Kurmak
''Çok dikkatsizsin, asla görevlerini tamamlamıyorsun, sorumluluklarını takip etmiyorsun, sürekli eşyalarını unutuyorsun, aşırı hareketlisin, davranışlarının sonuçlarının hiç farkında değilsin, dağınıksın, unutkansın, hep aklın havada...''
Gözlerinizi kapatın.
Sürekli olarak bu ifadeleri duyduğunuzu hayal edin. Bu durum, size nasıl hissettiriyor?
Başarısızlık ya da yetersizlik gibi duygular mı hissediyorsunuz?
Peki, sizce bu hislere sahip olan bir çocuk olumlu davranışlar sergileyebilir mi?
Ebeveynleri tarafından sürekli olarak yargılanan, eleştirilen çocuklar iç dünyalarında kendilerini iyi bir çocuk olarak hissetmezler. Bu durumun uzun süre ve sürekli tekrar etmesi çocuğun kendisine dair olumsuz bir benlik algısı oluşturmasına sebep olabilir.
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğü yaşayan çocuklar norm dışı davranışları nedeniyle bazen farkındalık olmaksızın aileler tarafından ötekileştirilir, eleştirilirler. Oysa bu çocuklar daha iyi davranmayı seçmediklerinden değil, duygusal ve bilişsel olarak daha iyisini henüz yapamadıklarından bu şekilde davranırlar.
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğünün kaynağının ne olduğuna dair bilimsel araştırmalar ve tartışmalar süredursun bu webinarda bizim konumuz güçlük yaşayan çocuklarla günlük yaşamda nasıl iletişim kuracağımız, zorlandıkları yerlerde aile olarak onlara ve kendimize nasıl destek olacağımız şeklindedir.
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğü bir bozukluk değildir, bir zenginliktir. Bugün dünyada en çok konuşulan kavramlardan bir tanesi nöroçeşitlilik kavramıdır. Nöroçeşitlilik, çocuklardan beklenen standartların norm olarak kabul gördüğü dünyada her birimizin biricik özellikleri olduğunu bize hatırlatır.
''Dikkat ve Hareket Düzenleme Güçlüğü Aile İletişimi Webinarı'' konuları:
-
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğü nedir?
-
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğüne sahip çocukların ebeveyni olmak,
-
Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğüne sahip çocukların günlük yaşamda zorlandıkları alanlar
-
Utanç duygusundan arınmış destekleyici aile ortamını evde nasıl sağlarız?
-
Duygu düzenleme becerilerini çocuğumuza nasıl kazandırırız?
-
Öfke nöbetleriyle nasıl baş edebiliriz?
Bu webinar her yaş grubunda çocuğu olan ebeveynlerin ve ayrıca uzmanların katılımına açıktır. Dikkat ve hareket düzenleme güçlüğü yaşayan çocuklarla iletişim ve duygu düzenleme becerileri inşa etmek konusundaki temel prensipler aynıdır.
Önemli:Bu webinar tanı ve tedavi amaçlı değildir. Tanı ve tedavi ihtiyaçlarınız için Çocuk ve Ergen Psikiyatri Hekimlerine başvurabilirsiniz.
Aşağıdaki kırmızı kutucuktan satın alma işleminizi tamamladıktan sonra size ulaştırılacak e-posta aracılığıyla izleyebilirsiniz.
700 TL + KDV
Program Tarihi:
Webinar kaydını aşağıdaki kırmızı kutucuktan satın aldıktan sonra size ulaştırılacak e-posta ile izleyebilirsiniz.
Webinarı üç ay süresince kayıttan izleyebilirsiniz.
Sorularınız için:
Eğitim ve webinarlara dair tüm sorularınız için farkindalikcemberi@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.